Omgeving / uitstaptips

De unieke ligging van Menton met zijn combinatie van bergen en zee.

Dit stukje Frankrijk tussen Italië en Monaco zorgt ervoor dat je je geen seconde verveelt.

Appartement

aangenaam gelegen

in het groen

 

Op wandelafstand van het strand.(400 m)

Op 50 m van de ochtendmarkt, streekproducten, fruit, groenten, brood ,vis, ….

Op 100 m van het centrum van Menton.

Op wandelafstand van de overdekte ochtendmarkt.

 

 

 

 

 

 

 

Op 600 m van de oude stad
en de oude haven.

 

 

Op 100 m van de  
“Jardins Bioves” 
en het
Palais de l’Europe.

 

Of je voorkeur naar de zee, de bergen, de charme van Italië
of de luister van Monaco gaat, je zal hier altijd de mogelijkheid vinden om aangenaam te verblijven gedurende elk seizoen.

 

 


Monaco : 8 km.

Roquebrune Cap-Martin : 3 km.

Nice : 30 km.

Ventimiglia (Italië): 10 km.

San Remo (Italië): 27 km.

 

Menton

"Kunststad en historische stad"
Tuinparadijs, de parfums, de kleuren, de rust, de diversiteit aan activiteiten die men hier het ganse jaar kan verrichten, maken van Menton « de parel van Frankrijk ».

 

De tuin  “Serre de la Madone”, aangelegd door de major Lawrence Johnston, ontwerper van de tuin Hitcote Manor (Engeland), is een  haven van groen, vrede en schoonheid. Hij bevat ontelbare planten en aromatische oliën overgebracht van over de hele wereld.

La Citronneraie: de citroengaarden bevinden zich halverwege de flank van de heuvel Annonciade. De oorsprong ervan gaat terug tot de XVIde eeuw, toen er 200 olijfbomen werden geplant. In 1957 vangt de aanplanting van een honderdtal citroenbomen aan, gevolgd door kumquats, roze pompelmoezen, appelsienen, mandarijntjes en clementinen.  De tuin weerspiegelt het Zuiden van Franrijk.  Er is een schaduwrijk terras overdekt met mooie pergola’s van blauwe regen en jasmijn.


Het Jean Cocteau museum: Jean Cocteau heeft steeds een geprivilegieerde band gehad met de stad Menton.

Het Casino

Barrière.

  

Menton tennis

met zijn

restaurant.

Ventimiglia: Elke vrijdag is er markt.

Uitstappen:

Het Nationaal Park Mercantour: op 1500 m in het hart van het park, nodigt het park “Alpha” je uit om 24 wolven te ontmoeten vertrekkend van verschillende observatiepunten verscholen in het Boreon bos.

Monaco – Oceanografisch Museum: volledig gewijd aan de oceanen, zijn de 6 500 m² een kruispunt tussen de Kunst, de Wetenschap en het Publiek.  Het laat je toe om de zeewereld beter te leren kennen, te beminnen en te beschermen.

St-Jean-Cap-Ferrat: Villa Rothchild: de patio, de rijkelijk versierde salons, de collectie porcelein.  De  befaamde tuinen die de zee overheersen, getooid met patio’s, fonteinen, bloemperken en schaduwrijke lanen. www.villa-ephrussi.com.  Bezoek op 20 min. te voet de Griekse Ville Kérylos (gecombineerd biljet) met haar meubilair, mozaïeken en fresco’s.

 
 

De hooggelegen dorpen: Pittoreske dorpjes als Roquebrune, Gorbio, Sainte-Agnes, Castellar, La Turbie, Sospel, Peille.  De muren, de kerken, de wallen, de geschiedenis heeft zijn sporen achtergelaten.
Roquebrune: (5 min van Menton) te bezoeken, zijn middeleeuws dorp, zijn versterkt kasteel van de 10de eeuw, “de grot Du Vallonnet” uit de prehistorie, de eerste bewoners van Roquebrune.
Gorbio: middeleeuws dorp, zijn dorpsplein in de schaduw van een 300 jarige Iep en zijn oude steegjes, zijn donjon uit de 13de eeuw.  Startpunt van wandelwegen in de omgeving.
Sainte-Agnes: geklasseerd middeleeuws dorp, het hoogste van Europa (750 m).  Een uitzonderlijk panorama, aangename restaurants.
Castellar: pittoresk dorp uit de 15de eeuw op de grens met Italië.  Zijn gemeenschappelijke molen om olijven van de streek te persen, tal van wandelwegen, zijn bronnen en watervallen.

Langs de zee: Beaulieu, St-Jean-Cap-Ferrat, Villefranche, Antibes, Juan-les-Pins, Cannes.

 

 
French (Fr)Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)